logo

Advies op maat

Voor elke situatie de juiste chape

Er bestaan verschillende soorten chapes, ook wel zandcementvloeren of dekvloeren genoemd. Voor wie niet in de bouwsector zit, is het niet eenvoudig te bepalen welke chapetechniek aangewezen is in welke situatie. Wij staan daarom garant voor het juiste advies: voor elke situatie adviseren wij de juiste chape. Zo is onder andere de vloerverwarming een belangrijk criterium.

Welke soorten chape?

Hechtende chape

Deze chape brengen we rechtstreeks aan op de draagvloer. We voorzien een uitzettingsvoeg langs de muren. Dikte: vanaf 3 centimeter.

Zwevende chape (niet-hechtend)

Een zwevende chape kan zich niet hechten aan de draagvloer omdat we een scheidingsmiddel voorzien: een plastiekfolie ofwel thermische of akoestische isolatie. Zwevende chape plaatsen we steeds met een bewapening. Dikte: vanaf 5 centimeter.

Chape voor vloerverwarming

We brengen de chape aan boven de vloerverwarming. Daarbij voorzien we steeds een bewapeningsnet van het type 50x50x2. Om de warmtegeleiding te stimuleren, voegen we aan de chape een bijzonder product toe.

Sneldrogende chape

Sneldrogende chape verkort de droogtijd waardoor de afwerking sneller mag beginnen. Aan deze chape voegen we een product toe dat het droogproces versnelt. Binnen de categorie van de sneldrogende chapes heb je de keuze uit: droogtijd van 14 tot 16 dagen, droogtijd van 8 tot 10 dagen of een droogtijd van 2 tot 4 dagen.

Hellingschape voor platte daken

We vullen het platte dak uit en voorzien de vereiste helling voor de afwatering. Op deze chape komt de afwerkingslaag van het platte dak. Vaak wordt dit uitgevoerd in hellingsbeton.

Ook vloeichape mogelijk

Naast de traditionele chapevloeren op basis van cement als bindmiddel, plaatsen wij ook zogeheten anhydriet vloeichape. In sommige situaties biedt vloeichape een aantal voordelen.

  1. Zo kan het zeer snel in grote oppervlaktes geplaatst worden én is het sterk zelfnivellerend.
  2. Vloeichape kan bijzonder dun uitgevoerd worden.
  3. Vloeichape scheurt vrijwel nooit, heeft geen bewapening nodig en zet of krimpt amper uit.
  4. Een vloeichape biedt de nodige warmtegeleiding voor vloerverwarming.
  5. Vloeichape heeft nood aan een langere droogtijd in vergelijking met cementgebonden chape.

Is vloeichape voor jouw situatie een optie? Wij geven je graag advies op maat voor de beste keuze.

Offerte nodig?

Offerte aanvragen
  • Vraag hier in 5 minuten je online prijsofferte aan.
  • Je ontvangt je prijs binnen de 72 uur.